Opskrift: vegetartærte

Her kommer en opskrift på en tærte, som jeg har lavet masser af gange. Ind i mellem er det fint med en kødfri dag, og så er denne vegetartærte et godt alternativt – og samtidig børnevenlig. Den smager ligeledes godt dagen efter, hvis man f.eks. tager den med i madpakken.

 

Tid:
Ca. 30 min. forberedelse
Ca. 50 min. i ovnen på 180/200 grader

Ingredienser:

  • 1 tærtebund (jeg plejer at købe færdiglavet dej)
  • En lille pose spinat
  • Nogle kartofler
  • 2-3 store tomater skåret i skiver
  • Feta i tern
  • 4 æg
  • Creme Fraiche
  • Salt & pepper (salt undlades hvis baby skal spise med)

Fremgangsmåde:

  • Start med at skære kartoflerne i små tern og kog dem. Hold øje med dem løbende, så de ikke bliver overkogt.
  • Derefter putter du dejen i et tærtefad og prikker små huller i bunden.
  • Skyld spinaten og kom det i tærtefadet.
  • Herefter kommes kartoffelternene i, så fetaosten og til slut lægges tomatskiverne øverst.
  • Pisk nu æggene sammen med et piskeris.
  • Kom halvdelen af en dåse creme fraiche i, tilføj salt og pepper og rør rundt.
  • Hæld massen oven på tærten og sørg for, at det er fordelt godt rundt over det hele.
  • Bag tærten ved 180/200 grader i ca. 50 min. Overfladen skal være gylden.

Vi plejer at servere en skål blandet salat sammen med tærten, så er der nemlig mad nok til to dage 😀

Velbekomme!

//Jeanette

Skriv et svar